Translate

понеділок, 8 жовтня 2018 р.

КОЗАЦЬКИЙ ПОХІДНИЙ МУЗЕЙ В МИКОЛАЇВЦІ(день села)

     Миколаївці запросили нас на свято селища.
     Козаки Старсамарської сотні Війська Запорозького низового з радістю відгукнулись на це запрошення і відвідали його. представивши програму Творчого Об'єднання "Золота паланка" з демонстрацією Козацького похідного музею, з виступом козака Колоброда. козака Станіслава, козачки авторки-виконавиці Олесі Чайки та відомого на всю Україну козака Сіромахи.
     Народ був шокований тим. що побачив.
                                     

       Вперше в житті вони побачили неймовірну майстерність володіння зброєю козацькою козака Колоброда, з коментарями і поясненнями козака Ворона. Спів Сіромахи справив не менше враження, а навіть більше, ніж вони могли побачити по телевізору, бо в телевізорі не дозволють співати ті пісні в яких він славить Україну та українських вояків. Виставка Козацького похідного музею ознайомила мешканців та їх дітей з козацькими старожитностями.     
       Захід весь овсятила присутність ікони Ісуса Христа з церкви побудованої колись останнім отаманом Запорозької Січі Петром Калнишевським і зруйнованої колись москалями в Петриківці. А також присутність ікони Миколи Чудотворця. церква якого дала назву цьому селищу, але ще в 70-ті роки її зруйнували комуністи -окупанти часів СРСР, коли директор місцевого колгоспу лежав в лікарні...
     Москалі і інші вороги України і всього українського руйнували тоді і руйнують зараз наші святині.
    Діти розважались двобоями між собою на тренувальних шаблях.
    Постріли з гармат відкрили наш виступ і пострілом з гармати ми завершили це дійство. Далі нас пригостили кулішем, юшкою та залишок вечора провели в бесідах з місцевими козаками. Є ще нащадки запорожців на наших землях.
     Слава Нації! Смерть ворогам! Слава Україні! Героям Слава!












































                                      







Немає коментарів:

Дописати коментар