Translate

понеділок, 8 жовтня 2018 р.

КОЗАЦЬКИЙ ПОХІДНИЙ МУЗЕЙ В ОБУХІВЦІ (на зустрічі з дітьми)

    На запрошення обухівської школи побували з козаками Творчого об'єднання "Золота паланка" Старосамарської сотні Війська Запорозького низового зусрілись з дітьми Обухівки.
     В бібліотеці поставили виставку старожитностей . діткам заспівав козак Шапа Микола старих козацьких пісень, граючи на бандурі. як справжніій мандрівний козак, що колись мандрували від хати до хати і навчали лююдей в своїх піснях козацької мудрості. Тому і тут Шапа заспівав пісню Про Саву Чалого і розповів ту науку, що несе ця пісня. А як пропаганду проти паління заспівав пісню про люльку...
      Дітям все дуже сподобалось.
      Козаки Гедзь, Шапа і Ворон розповідали історію козацтва і те у що були одягнені козаки запорожці., як були озброєні і продемонстрували це на прикладі власного одягу. Потім козак Шапа розповів про народну ікону козака Мамая. Кожен предмет представлений на картині несе. сакральну сутність та певне тлумачення ,чому саме так він розташований.
     Далі діти на запрошення козака Ворона змогли подивитись всі козацькиі старожитності представлені в колекції. Там було козацьке обладнання для коня: підкови. залишки стремен. стремена. пряжки від попруги з сідла. Були предети з вогнепальної козацької зброї: замки рушниць. кулелійки. кулі і інше. Також були представлені предмети знайдені на Новобогородицькій фортеці археологами: залишки глечиків з різними малюнка. черепки ізразців-кахлів з печей з специфічними малюнками тих часів. Представлені були залишки скляних пляшок. склянок. ваз та келихів тих часів.
    Далі діти пішли на вулицю де була виставлена козацька зброя . шаблі. сокири. списи і інше. Козак Колоброд продемонсрував своє вміння традиційного володіння козацькою зброєю запорожцями.
     Деякі діти спробували навчитись володіти шаблями на майстер-класі від Колоброда. а потім вже бились на спеціальних тренувальних шаблях і з козаком Колобродом і поміж собою. та бились так. що позаздрять хлопці, бо це робили саме дівчата обухівські...
      Зустріч була незабутня і сравила велике враження на всіх.
































Немає коментарів:

Дописати коментар